Het Summergolf seizoen 2024 is gestart op 11 april 2024!

Op een zomermiddag 9 holes lopen met gezellige flightgenoten en daarna een drankje op het terras drinken. Voor de liefhebbers is er eenmaal in de maand een gezamenlijk diner.
De Summergolfcompetitie bestaat uit 21 qualifying wedstrijden, en 2 x een 18 holes wedstrijd.  Het schema kan je vinden op de Programma pagina. Wij wensen iedereen een sportief, droog en zonnig zomerseizoen toe en uiteraard hopen wij op een grote opkomst. Mocht je dus leden kennen die nog niet met de Summer golf kennis hebben gemaakt nodig ze dan vooral uit !!!

Namens de commissie, Dick, Gerard, Leo, Loek en Peter.

Om deel te kunnen nemen is vooraf aanmelden via info@decommissie.com verplicht.

Op de dag van wedstrijd: Bij binnenkomst eerst melden bij de receptie. Daarna inschrijven bij de wedstrijdtafel en na betaling van € 3 inschrijfgeld, word je in een flight ingedeeld.

Het diner: De kosten van het diner zijn over het algemeen €19,50 exclusief drankjes.

Spelregels: We spelen conform de reguliere qualifying wedstrijdregels, dus o.a. ook verplicht uitholen. 
Sinds 2012 is het mogelijk om van verschillende kleuren tees qualifying rondes te spelen. Kies de tee die qua afstand het beste bij je past. Standaard gaan wij er vanuit dat je van de gele tee-box afslaat. Kies je echter voor een andere kleur tee, geef dit  dan vooraf aan de wedstrijdleiding door zodat het aantal slagen aangepast kan worden.

1. Alle bekende “Local Rules” zijn van kracht.

2. Flight-indeling vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

3. Flights gaan de baan in op de door de wedstrijdleiding toegewezen starttijd.

4. Summergolfwedstrijden zijn qualifying, scorekaarten moeten door de deelnemers zelf ingevoerd worden in mijngolf.nl met Leo Lezer als marker.

5. Bij een gelijk aantal stableford punten wordt de “negen,zes,drie,twee en één” regel gehanteerd.

6. De prijsuitreiking vindt direct na de wedstrijd plaats. De dagprijs wordt uitgereikt aan de winnaar, mits deze (nog) aanwezig is. Anders gaat de dagprijs naar de runner-up. De winnaar van de 2e dagprijs wordt bepaald door loting.

7. Tijdens het diner bij voorkeur gepaste kleding.

8. Beslissingen van het bestuur c.q. wedstrijdleiding zijn bindend.

Starttijden worden toegewezen op volgorde van binnenkomst, zodat iedereen de kans krijgt om met wisselende flightgenoten te spelen. We hebben vaste starttijden gereserveerd. Exacte tijden kun je vinden op de Summergolf programmapagina.

Wij hanteren een maximale handicap van 36. Heb je een hogere handicap noteer dan altijd het werkelijke aantal slagen, rekening houdend met het maximaal aantal slagen waarin jij binnen je officiële handicap nog kan scoren. De gemiddelde score van al je gescoorde Stablefordpunten is bepalend voor de einduitslag van de Summergolfcompetitie.

Voorwaarde voor opname in de eindrangschikking is dat je minimaal 10 competitiewedstrijden hebt gespeeld.

Deelname aan de wedstrijden kost slechts 3 euro per wedstrijd. Deze bijdrage wordt besteed aan de dagprijzen en de aan te schaffen eindprijzen/trofeeën voor de Slotavond. Er zijn elke week 2 winnaars met een dagprijs!

Op de Slotavond worden de drie hoogste scores  bekend gemaakt, met als hoogtepunt de uitreiking van de Wisselbokaal aan de winnaar van het seizoen . Scores en leaderboard worden wekelijks bijgehouden en gepubliceerd op deze website. 

Overige zaken: Eind september of begin oktober organiseren we als vanouds, een slotavond met een 3 gangen diner. 

Deelname aan de Summergolf staat open voor alle leden van BurgGolf Zoetermeer/ Westerpark.