De regels die voor Coolgolf gelden zijn als volgt

Voor Coolgolf gelden specifieke en plaatselijke regels

Specifieke Coolgolfregels

 dames en heren slaan af van de blauwe  teebox.

–  Scores worden bijgehouden door een marker. Dus het bijhouden van de eigen scores is niet toegestaan

 bunkers zijn allemaal GUR, zonder strafslag maximaal 1 meter achter de bunker plaatsen, niet dichter bij de hole.

 verloren bal in bladeren, plaatsen zonder strafslag buiten de bladeren in de buurt  waar vermoedelijk  de bal verloren ging, niet dichter bij de hole

 maximaal 20 slagen mee bij de dames en 18 slagen bij de heren, uitgezonderd bij Funwedstrijden daar zal bij de handicapverrekening de juiste playing handicap worden toegepast

 Je laatste persoonlijke WHS handicap van de Summergolf is van toepassing. Bij een resultaat van 20 punten of hoger lever je 1 slag in.

 Water in de baan mag altijd worden ontweken, plaatsen zonder strafslag maar  niet dichter bij de hole

–   Je mag door de baan plaatsen, maar niet dichter bij de hole en niet van buiten de fairway op de fairway.In de baan binnen 1 stoklengte en op de green binnen 10cm.

  Bij verplicht opteeën in de baan mag je niet je driver gebruiken.

  In geval van out of bounds of verloren bal mag er geplaatst worden ,het dichtst bij de plek waar de bal de baan verliet met 2 strafslagen

Plaatselijke regels

Markeringen

  Buiten de baan wordt aangegeven door witte palen, wit gemarkeerde hekstaanders en/of hekken.

Grond in bewerking (GUR) wordt aangegeven door blauwe palen en/of blauwe lijnen.

Een verboden speelzone wordt aangegeven door palen met een groene kop.

Een dropping zone wordt aangegeven met een bord “Drop Area”.

–  Alle palen van de baanmarkering zijn vaste obstakels

Alle rode, gele palen en palen met afstandsmarkering worden beschouwd als vaste obstakels, waarvan ontwijken in het algemene gebied zonder strafslag is toegestaan volgens regel 16.1.

Verboden speelzone.  Een deel van de laterale waterhindernis rechts op hole 3 is gemarkeerd als verboden speelzone. De  belemmering door de verboden speelzone moet worden ontweken volgens regel 17.1e.

 Hindernissen

De rode hindernissen rechts van hole 2, 3 en 17 en links van hole 15 en 16 zijn aan één kant gemarkeerd  en strekken zich uit tot in het oneindige.

Dropping zone

–  Als een extra mogelijkheid voor het ontwijken van de hindernis naast of achter de green van holes 3, 12  en 15 mag de speler met bijtelling van één strafslag een bal droppen in dropping zone.

Algemene straf

Straf voor het spelen van een bal van een verkeerde plaats in overtreding met een plaatselijke regel:  Algemene straf volgens regel 14.7a